May

Okulumuzun konferans salonunda velilerimize yönelik, yaz tatilinde ve yeni dönemde hem LGS hem de YKS kurs çalışmalarımız hakkında okul idaresi ve rehberlik servisimizce bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantı, iki oturum olarak farklı tarihlerde;  sosyal mesafe kuralına, maske  kullanma zorunluluğuna ve öğrenci adına bir kişinin temsil edilmesi gerekliliğine dikkat edilerek yapılmıştır. Toplantının amacı; öğrencilerimizin sınavlara hazırlanırken okul dışında özel ders, kurs, etüt merkezi gibi alanlara ihtiyaç duymadan akademik başarıda ihtiyacı olan her türlü donanımı okul olarak karşılayabileceğimizin planını/programını yol haritası şeklinde velilerimizin önüne sermektir.

Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğu toplantının, katılımcılar tarafından son derece verimli ve etkili olduğu dile getirilmiştir.

RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN

İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM BURSLULUK SINAVI

5 Eylül 2020 Tarihine Ertelendi.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız kutlu olsun.

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun

May

Kadir Gecesi, insanın, yaratıldığı günden beri kendisine sorduğu "Nereden geldim?" "Niçin geldim?" ve "Nereye gideceğim?" sorularına cevap veren Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gecedir. Kur'an-ı Kerim'in 97. Suresi olan Kadir Suresi'nde Kur'an'ın bu gecede indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilir. Ramazan ayının içinde olduğu kesin olarak bilinse de hangi gecesi olduğu net bir şekilde bildirilmeyen bu geceyi ihya etmek, içinde Kadir Gecesi olmayan bir ömrü ibadetle geçirmek gibidir.

Hz. Peygamber bu geceyi ihya etmeleri için ailesini ve ashabını teşvik etmiş, bu gecenin özellikle de ramazanın son on veya yedi günündeki tek gecelerde aranmasını istemiştir. Kendisi de Ramazan ayının son on gününü camide itikâfla geçirerek Kadir Gecesi'ni ihya etmek için azami gayret göstermiştir. Müslümanlar olarak bu geceyi, kaza ve nafile namazlar kılarak, Kur'an okuyarak geçirmek önemli olduğu gibi, hayat rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in mesajlarını yeniden düşünmek ve hayatımıza bu mesajların ne kadar yansıdığını muhasebe etmek de oldukça mühimdir.

HAYIRLI KANDİLLER.

May

Okulumuz 5/C sınıfı öğrencileri, Ramazan ayını tebrik etmeyi unutmamışlar. Uzaklığın sevgiye, dostluğa engel olmadığını göstermişler. Bu güzel etkinlikleri için kendilerine teşekkür eder, güzel günlerde yeniden görüşmeyi dileriz... Hayırlı Ramazanlar

Öğrencilerimiz özlem duydukları okul ortamını, öğretmenlerini ve ve arkadaşlarını mizahi bir dille anlatmaya çalışmışlarıdr.

Okulların açılmasını dört gözle bekleyen öğrencilerimiz, duygu ve düşüncelerini belirttiler. Onların heyecanına katılıyoruz ve okulların bir an önce açılmasını istiyoruz.

Covid 19 dolayısıyla uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmak için tüm 7. sınıf öğrencilerimize ailesiyle birlikte ekmek etkinliği yaptırıldı... emegi gecen öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimizle hayat eve sığar, dedik ve uzaktan eğitimle 3D origami yapmayı öğrendik. Öğrencilerimizin  bazıları origamilerini ders aralarında kendisi yaparken  bazılarıda aileleriyle birlikte yaparak onlarla keyifli vakit geçirdiler.